RTV Halderberge

Kinderen kiezen Halderbergse kinderburgemeester voor 2018

Vier basisscholen stellen op woensdagmiddag 16 mei een leerling uit groep 7 kandidaat voor de functie van kinderburgemeester van Halderberge. Een door leerlingen gevormde kiesraad bepaalt door stemming welke kinderburgemeester wordt benoemd voor het jaar 2018. Bij bijzondere evenementen krijgt de kinderburgemeester een rol.
 
Verkiezing kinderburgemeester
Kinderen uit groep 7 konden zich op school aanmelden voor de verkiezing van kinderburgemeester 2018. Alle kandidaten doen hun best om de kiesraad ervan te overtuigen dat zij de beste kinderburgemeester zijn.
 
Dit kunnen zij doen door geweldig te speechen, een mooie presentatie te houden of door een andere eigen gemaakte creatie voor te dragen.
 
Kandidaten
De volgende kandidaten zijn voorgedragen:
  • Renske Heijnen Basisschool de Linde
  • Riley Kreukniet Basisschool de Klinkert
  • Mike de Wit Basisschool de Bukehof
  • Willem Lengers Basisschool TaLente

Kiesraad

De overige kinderen uit groep 7 konden zich aanmelden voor de kiesraad. De kiesraad bestaat uit 12 kinderen. De kiesraad bepaalt door stemming en naar aanleiding van de gehouden presentatie wie de kinderburgemeester in het jaar 2018 wordt. De voorzitter van de kiesraad is de burgemeester Jobke Vonk-Vedder.

Activiteiten

De kinderburgemeester trekt gedurende een jaar samen op met de burgemeester bij bijzondere evenementen zoals Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, de intocht van Sinterklaas en de sleuteloverdracht bij carnaval.

Bron: Gemeente Halderberge 

 

Kijk naar Ons West Brabant TV

RTV Halderberge maakt deel uit van
streekomroep Ons West Brabant
voor meer informatie zie: 
http://www.onswestbrabant.nl

 

Luister Live

Kijk op http://www.onswestbrabant.nl voor alle luistermogelijkheden.

 

Vanaf donderdag 12 april 2018 is hier alleen nog de raadsuitzendingen
van de gemeente Halderberge te horen.

Sponsoren