RTV Halderberge

Carnavalskraker uit Hoeven

Vorige week kwam de band Mosterd na de Maaltijd uit Hoeven live op de radio bij Edwin Evers. Zij wonnen daar met een bonnetjesactie waarmee zij een investering konden terugkrijgen. Voor Mosterd na de Maaltijd was dit het opnemen van hun carnavalsnummer "Jaqueline! Waar is de vaseline?" Afgelopen vrijdag waren de clipopnames die vanaf aanstaande vrijdag 19 januari op youtube te zien zijn.

 

Op YouTube Halderberge TV en Facebook Ons West Brabant kunt u alvast kijken naar de making off van de video waar Ons West Brabant TV bij mocht zijn.

Film Sweet Country

Donderdag 17 januari 20:15 

De Australische western Sweet Country, gebaseerd op ware gebeurtenissen, speelt zich af in 1929. Nadat de Aboriginal Sam uit zelfverdediging zijn blanke baas Harry March heeft gedood, slaat hij met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht. In de outback worden ze achtervolgd door een posse onder leiding van sergeant Fletcher. Uiteindelijk besluit Sam zich, vanwege de gezondheid van Lizzie, over te geven. Beschuldigd van moord, moet rechter Taylor over zijn lot beslissen. Maar zal het recht zegevieren? 

Op het festival van Venetië won Sweet Country zowel de Speciale Juryprijs als de Premio Bisato d’Oro van de filmcritici. Op Toronto International Film Festival kwam daar de winst van de Platform Prize bij.

Filmtheater Fanfare - Utopia Marklandzaal, Pagnevaartweg 7 Oudenbosch 

Kerstboominzameling Halderberge

Ook in 2018 organiseert de gemeente Halderberge een kerstboominzameling en wel op zaterdag 13 januari 2018. 
 
U kunt uw kerstboom inleveren op de onderstaande locaties tussen 10.00 en 12.00 uur.
  • Oud Gastel: Parkstraat achter de Jumbo
  • Stampersgat: J.F. Vlekkeplein
  • Hoeven: Voor Sporthal de Parrestee
  • Bosschenhoofd: Midzomerplein
  • Oudenbosch: Op de parkeerplaats Beukenlaan / Prof. Mulderslaan
    en bij de Gemeentewerf, Vaartweg 32a

Kinderen tot 14 jaar krijgen lootjes waar prijzen mee te verdienen zijn. De uitslag daarvan staat zo spoedig mogelijk na 13 januari in de Halderbergse Bode

Gratis naar de Klimaatfilm

‘Before the Flood’, de spraakmakende documentaire, waarin acteur Leonardo DiCaprio wordt gevolgd
in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties, is gratis toegankelijk.
 
De film is dinsdag 16 januari 2018 om 20.15 uur gratis te zien in het Markland college, Pagnevaartweg 5 in Oudenbosch. Filmclub Fanfare zorgt voor de vertoning.
Er is plaats voor 176 personen, meld u daarom snel aan! U kunt uw kaartje bestellen (maximaal 4 per persoon) via de website van de gemeente Halderberge
 
De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

Huub Hangop kiest voor kunstwerk Esther Frijters

Zondag 7 januari opende Wethouder Jan Paantjens de Pop up Galerie aan de Bosschendijk 219 in Oudenbosch in het voormalige pand van woningstichting Bernardus Wonen.

Bekende Oudenbosschenaer Huub Hangop liet zich speciaal portretteren door 3 exposerende kunstenaars. Hij koos voor het schilderij op plexiglas van Esther Frijters.

De kunstwerken gemaakt door Sjoerd van Rijsbergen en Anneke Hansum worden geveild voor het goede doel Namaste Projects. Bieden kan via de website van de Pop Up Galerie en op locatie tot 28 januari aanstaande.

Openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur

- januari 2018 iedere vrijdag, zaterdag en zondag
26169986 1496657783783459 4038170291949192822 n
 

Kijk naar Halderberge TV

Kijk naar Halderberge TV via het analoge kanaal 22 van Ziggo of kanaal
12 van Caiway

 

Luister naar Radio Halderberge

Klik hier voor alle luistermogelijkheden

Sponsoren