RTV Halderberge

Verkeerssituatie Past. v Breugelstr Bosschenhoofd

Uitvoering maatregelen

Zoals het er nu uitziet kunnen we in juni beginnen met de uitvoering van de maatregelen in de Pastoor van Breugelstraat. We versmallen dan de komgrens bij Seppe Airport en regelen daar de voorrang via borden. Ook verbreden we de fietsstroken en leggen een stoep aan vanaf café Stroop tot aan de Uilenspiegelstraat. Tenslotte leggen we een verhoging met fietsoversteek  bij de Breugelhof aan. De maatregelen in de Vaartweg voeren we uit als de weg daar opnieuw ingericht wordt. Dit zal zijn na werkzaamheden van de Brabantse Delta die naar alle waarschijnlijkheid begin 2019 uitgevoerd worden.

Verkeerstellingen

Van 28 mei tot en met 8 juni 2018 volgen wij het verkeer op de Pastoor van Breugelstraat opnieuw nauwlettend en brengen dit in kaart. Er is met de gemeenteraad afgesproken om in 2018 het verkeer drie keer te monitoren, waarvan een keer door een extern bureau. Dit doen we om ervoor te zorgen dat de gegevens onafhankelijk zijn. De radartellers of slangentellers die we dan inzetten, registreren niet alleen de hoeveelheid verkeer, maar ook het soort voertuig en de snelheid. 

Bron: Gemeente Halderberge 

Halderbergse leerlingen tonen voor de 5e keer hun talent

In het kader van de Cultuurmaand wordt dit jaar al weer voor de vijfde keer de talentenwedstrijd ‘Halderbergs Talent’ georganiseerd. De afgelopen vijf jaar konden leerlingen van de basisscholen zich voor deze wedstrijd via school inschrijven om hun talent op het gebied van dans, zang en muziek te laten zien. Om nog meer leerlingen te bereiken, mogen dit jaar zowel Halderbergse leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 van het basisonderwijs, als Halderbergse leerlingen van groep 1 en 2 van het voortgezet onderwijs zich aanmelden. Ook Halderbergse kinderen die (binnen deze leeftijdsgrenzen) buiten de gemeente op school zitten, zijn welkom om mee te doen.
Alle aanmeldingen dienen vóór 24 mei binnen te zijn. Dit kan rechtstreeks via een aanmeldformulier op de website van www.halderberge.nl
 
Bron: Gemeente Halderberge

Film - Hannah

Donderdag 26 april 20:15

Het duurt wel even voor we als kijker duidelijkheid krijgen in het zich afspelende drama. Het lijkt haar weinig te doen, wanneer haar man plotseling wordt opgepakt. Hannah onderhoudt het huishouden, is de oppas van een jongetje en bezoekt de repetities van het amateurtoneel. Natuurlijk heeft iedereen weet van de arrestatie, maar niemand praat erover. Toch raakt ze langzaam maar zeker in een steeds groter isolement en breken alle verbindingslijntjes met de buitenwereld.

 

Regisseur Pallaora schreef het script voor de film met Charlotte Rampling in zijn achterhoofd en dat leverde dan ook een haar op het lijf geschreven vertolking op. 

Bij de première in Venetië 2017 won Rampling de Volpi Cup, de prijs voor beste actrice van het festival.

Filmtheater Fanfare, Pagnevaartweg Oudenbosch Utopia zaal Markland College 

Jeugdfilm Rikkie de Ooievaar

We zijn solidair met de stakende leraren van het basisonderwijs en willen ook een steun zijn voor de opvang van de daardoor loslopende kids. Vrijdag 13 april is stakingsdag én filmdag.

Vrijdag 13 april 14.00 uur

Rikkie is dan wel een mus, maar hij is per ongeluk opgevoed door ooievaars. En daarom denk hij dat hij zelf ook een ooievaar is….

Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is. 

Onderweg sluit hij vriendschap met Olga, een nogal groot dwerguiltje, en Kiki, een vrolijke parkiet met hoogtevrees(!) en samen reizen ze verder. Van alles komen ze tegen: boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en nog veel meer. 

Wanneer zal Rikkie gaan inzien dat hij geen klein ooievaartje is, maar een machtige mus?

Filmtheater Fanfare, Utopia Zaal Pagnevaartweg Oudenbosch 

Uitnodiging nieuw verkeersbeleid Halderberge

Momenteel werkt de gemeente Halderberge aan het nieuwe verkeersbeleid waarin de belangrijkste thema’s van verkeer en mobiliteit omschreven staan. Inspraak van inwoners vormt een belangrijk onderdeel hiervan. We horen daarom graag welke ideeën en wensen u heeft en welke knelpunten u ervaart. Deze zullen worden verwerkt in het nieuwe verkeersbeleid.

Inloopavonden

Alle inloopavonden zijn van 19.30 tot 21.30 uur. Tijdens deze avonden zal er uitleg gegeven worden over de belangrijkste thema’s van verkeer en mobiliteit, zowel gericht op Halderberge als op uw woonkern. Per woonkern is er een inloopavond.

18 april in Hoeven, bij Dorpshuis het Kompas aan de Bovenstraat 18

 

Bron: Gemeente Halderberge 

 

Kijk naar Ons West Brabant TV

RTV Halderberge maakt deel uit van
streekomroep Ons West Brabant
voor meer informatie zie: 
http://www.onswestbrabant.nl

 

Luister Live

Kijk op http://www.onswestbrabant.nl voor alle luistermogelijkheden.

 

Vanaf donderdag 12 april 2018 is hier alleen nog de raadsuitzendingen
van de gemeente Halderberge te horen.

Sponsoren